top of page

Mumlu Kanvası Tanıyalım

Güncelleme tarihi: 16 Kas 2023




Sizi son zamanlarda çok popüler olan bir kumaşla tanıştırmak istiyorum, Mumlu kanvas kumaş…

Biz de bu sezon koleksiyonumuzda mumlu kanvas çantaları çok severek kullanmaya başladık. Kumaş yapısından ötürü su itici özellikte olması, dört mevsim rahatlıkla kullanılabilmesini sağlıyor. Biliyorsunuz İlkbahar ve Yaz sezonunda bizim tercihimiz keten çanta oluyor :).


“Mumlu kanvasın aslında bir kamyon brandası olduğunu biliyor muydunuz?”

Aslında ben de kumaş alımında öğrendim. Tabi kamyonlar için kullanılan çok daha farklı, çadır kumaşı gibi bizim kumaşa çok da benzemeyen bir mumlu kanvas fakat kullanım alanlarından birisinin bu olması ilginç değil mi?

Günümüzde birçok markada karşımıza çıkan bu kumaş, aslında kanvas kumaşın üzerinin balmumu ile kaplanması sonucu ortaya çıkmıştır.

Balmumunun bu özelliği, yüzyıllar önce kendilerine su geçirmeyen kıyafet arayışında olan dalgıçlar tarafından keşfedilmiştir. Ne de güzel bir buluş..


Konumuza dönecek olursak mumlu kanvas kumaştan yapılan çantalar hem su itici özelliği, hem de dayanıklılığı sebebiyle dört mevsim rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu özelliği sayesinde de çok fazla tercih ediliyor. Doğru ebatlarda tasarlandığında omuzda ağrı hissetmezsiniz ve çantanızı uzun yıllar severek kullanırsınız. Mumlu kanvas kumaş, hafif sert ve tok bir yapıdadır. Kumaşın mumlu olmasından ötürü, çantanız kullanıldıkça zamanla kendine has izlerini oluşturur. Bu izler çantanızı daha eşsiz yapar ve size ait hissettirir.



* Mumlu Kanvas Tote Bag/Mocha




Mumlu Kanvas Çantalar nasıl temizlenebilir?


Mumlu Kanvas çantaların mumlu yapısını bozmamak için yüksek ısıdan korumalısınız. Sizin de bildiğiniz gibi yüksek ısı, çoğu kumaş türünün düşmanıdır. Çamaşır makinesinde yıkanmamalı ve kuru temizleme yapılmamalıdır. Bu tarz yıkamalarda kullanılan deterjan ve kimyasal maddeler kumaşa zarar verecektir ve aşınmasına sebep olacaktır. O yüzden çantaların temizliğinde soğuk su kullanmalıdır. Yumuşak bir fırça ile leke üstünü hafifçe fırçalayarak temizledikten sonra serin ve kuru bir yerde kurumaya bırakabilirsiniz.




Gelelim bizim çantalara..


Birinci kalite mumlu kanvas kumaşlardan oluşturduğumuz yeni koleksiyonumuz çok sevildi. Kullanan müşterilerimizden çok güzel geri dönüşler aldık. O yüzden mumlu kanvas çantalarımızın geliştirme aşamalarını biraz paylaşmak isterim.


En başta çanta ebatlarının ve kol askı uzunluğunun üzerinde titizlikle çalıştık. Çünkü omuza takılan bir çanta, elde tutulduğunda yere değmeyecek ebatta, omuzda uzun süreli kullanımlarda ağrı yapmayacak yapıda olmalı. Bu kriterlere göre ebatlarımızı belirledik. Evet büyük bir çanta eşya taşıma bakımından , küçük bir çanta ise ağırlık ve hacim olarak çok avantajlı. Fakat bu iki kriterin aynı anda sağlanması bir çantayı kullanıcısı için vazgeçilmez yapar.


Sıra iç detaylara geldi. Markamızı tanımlayan kelimelerden biri olan fonksiyonellik için çanta içinde mutlaka cep olmalıydı. Yeterli genişliğe sahip, tek elle bile rahat açılabilen metal fermuarlı bir cep ve hemen karşısına renkli şerit detaylı metal halka aksesuar koyduk ki anahtarlarınızı veya kulaklığınızı buraya rahatlıkla asabilesiniz.


Birinci sınıf malzeme kullanımı ve kaliteli işçilik bizim olmazsa olmazımız. Bu sebeple temiz iç dikiş görüntüsü için farklı ve dikkat çeken, mumlu kanvasın rengi ile bütünlük içinde olan iç biyeler ile çanta içi dikişlerin üzerinden geçtik.


Tüm bu detayları birleştirdiğimizde; Hem görsel hem işlevsel hem de kaliteli bir çanta yani Bapubags mumlu kanvas çantalar ortaya çıkmış oldu.



Not : Bu postun altındaki yorumlarda, Mumlu kanvas çantalarımızı kullanan tatlı müşterilerimizin yorumlarını okuyabilsek güzel olmaz mı? : )



Teşekkür ederiz,

Sevgilerimle

Ayşegül









Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page